Стипендії, гранти від приватних шкіл, державне безоплатне навчання та проєкти фонду

Scholarships, grants from private schools, state-funded education, and foundation projects

В умовах війни, коли здається, що світ навколо руйнується, освіта відходить на другий план. Але попри надзвичайні обставини, школярам важливо продовжувати здобувати знання. Навчання має тривати й бути якісним, щобільше, в українців є можливість отримати безоплатний доступ до нього. Розповідаємо про найвигідніші пропозиції для сучасних школярів.

Що таке безоплатний доступ до навчання?

Безоплатний доступ до навчання — це ініціатива, спрямована на забезпечення освіти для дітей пільгових категорій. Благодійний фонд «За майбутнє дітей» відзначається тим, що повністю покриває витрати на дистанційне навчання для школярів, батьки яких загинули на війні. Також частково покривається вартість навчання наступним категоріям дітей:

●  евакуйованим із територій активних бойових дій;
●  тим, хто проживає на тимчасово окупованих і звільнених територіях;
●  батьки яких є військовослужбовцями та беруть участь у бойових діях;
●  особам із посттравматичними наслідками й вадами здоров’я внаслідок воєнних подій.

Фонд «За майбутнє дітей» співпрацює з дистанційною школою «Оптіма», тому маленькі українці можуть розраховувати на доступ до якісних і сучасних навчальних матеріалів. Важливо, що освітня платформа функціонує в режимі 24/7, отже, займатися можна в будь-який час.

Які проєкти наразі актуальні?

  1. Стипендіальна програма для навчання дітей найбільш вразливих категорій у 2023/2024 навчальному році. Успішний тогорічний досвід показав, що безоплатний доступ до навчання надзвичайно актуальний в умовах війни. Понад 800 школярів отримали стипендії. Нині фонд запускає нову програму, яка передбачає стипендії для учнів 1-11 класів.
  2. Благодійна програма «Відновлення навчальних втрат». Цей проєкт надає безоплатний доступ до навчання для всіх українських учнів 1-11 класів. Найбільша дистанційна школа України, «Оптіма», пропонує доступ до своїх унікальних навчальних матеріалів із двох будь-яких предметів протягом трьох місяців.
  3. Програма змішаного навчання в українських школах на базі дистанційної школи «Оптіма». Ця ініціатива надає безоплатний доступ до середньої освіти з використанням новітніх технологій. Програма особливо актуальна в районах, де традиційне навчання ускладнене через ворожі атаки, нестачу педагогів або інші обставини.
  4. Благодійна стипендіальна програма для дітей, батьки яких загинули на війні. Ця програма повністю компенсує навчання в дистанційній школі «Оптіма» для дітей-сиріт. Адже кожен українець має право на підтримку й безоплатний доступ до якісного навчання.
  5. Благодійна стипендіальна програма для дітей з особливими потребами у 2023/2024 навчальному році. Проєкт передбачає безоплатний доступ до навчання для дітей, які належать до вразливих категорій.

Що ви можете зробити просто зараз?

Якщо ви — батьки або опікуни дитини шкільного віку, у вас є можливість подати заявку на участь у відповідній програмі. Це може стати важливим кроком у навчанні й розвитку навіть в умовах війни.

А якщо ви просто хочете підтримати благодійну ініціативу та сприяти тому, щоб українські школярі отримали безоплатний доступ до шкільної освіти, ви можете надати фінансову допомогу. Ваш внесок покращить життя тих, хто стикається зі складними обставинами через війну. Підтримуючи освітні ініціативи, ви допомагаєте будувати майбутнє України.
 

Дата публікації:
12.04.2024
Кількість переглядів:
355
Попередня стаття Наступна стаття

Наскільки була корисна ця стаття?
Не корисно
1
2
3
4
5
Дуже корисно
Не корисно
Дуже корисно
Інші новини
Підопічні фонду «За майбутнє дітей»  потребують вашої допомоги. Як ви можете допомогти дитині персонально?
Підопічні фонду «За майбутнє дітей» потребують вашої допомоги. Як ви можете допомогти дитині персонально?

На сайті благодійного фонду «За майбутнє дітей» ви можете ознайомитися з історіями підопічних нашого фонду – дітей, які потребують підтримки – та допомогти кожному й кожній персонально!

Українські родини за кордоном: як дітям не втратити українську ідентичність?
Українські родини за кордоном: як дітям не втратити українську ідентичність?

З початку російської агресії мільйони українців знайшли притулок у країнах ЄС.