Стипендії та гранти для якісної шкільної освіти: звіт про досягнення фонду у 2022/2023 н. р.

Scholarships and Grants for Quality School Education: Report on Achievements of the Fund in 2022/2023 Academic Year
Содержимое
  1. Звіт про досягнення у 2022/2023 навчальному році
  2. Реалізовані проєкти
  3. Актуальні ініціативи

В умовах нестабільності й постійних викликів стає очевидним, що майбутнє нації залежить від єдності та взаємодопомоги. Освіта, як ніколи раніше, вимагає об'єднання зусиль і підтримки, адже тільки разом ми можемо забезпечити кожній дитині доступ до якісного навчання навіть у надскладних умовах воєнного часу. Благодійний фонд «За майбутнє дітей» спільно з дистанційною школою «Оптіма» за підтримки Beisheim Foundation та інших партнерів беруть відповідальність за майбутнє дітей України. Ми прагнемо підтримувати й надихати школярів, які опинилися в складних життєвих обставинах. Саме тому ми ініціювали надання освітніх грантів і стипендій. Про успіх цього проєкту, умови безоплатного навчання, а також можливості отримання освітніх грантів і стипендій у новому навчальному році ви дізнаєтеся зі статті.

 

Звіт про досягнення у 2022/2023 навчальному році

Проєкт отримання освітніх грантів і стипендій, розроблений для вразливих категорій школярів, став ключовим кроком у забезпеченні рівних можливостей для здобуття якісної шкільної освіти. Програма спрямована на підтримку тих, хто переживає труднощі через активні бойові дії, мешкає на окупованих територіях, має батьків-військовослужбовців або стикається з посттравматичними наслідками та вадами здоров'я. Минулого року наші зусилля були спрямовані на допомогу українським дітям у здобутті якісної шкільної освіти незалежно від їхнього місця проживання, рівня підготовки, індивідуальних особливостей. 

Проєкт отримання освітніх грантів і стипендій досяг неабиякого успіху. Цей досвід спонукає нас не зупинятися на досягнутому. Лише протягом 2022/2023 навчального року освітні гранти й стипендії отримали 839 дітей, які перебувають як в Україні, так і в інших країнах: Німеччині, Польщі, Австрії, Великій Британії, Чехії, Іспанії, Швейцарії тощо.

Благодійні внески небайдужих людей створюють умови для розвитку кожної дитини, надаючи школярам можливість розкрити свій потенціал через освітні гранти та стипендії. Ми продовжуємо діяти в напрямі єдності й взаємодопомоги. У 2023/2024 навчальному році ми теж прагнемо зробити освіту доступною для всіх, хто готовий здобувати якісні знання й корисні навички.

 

Реалізовані проєкти

Окрім ініціатив із надання освітніх грантів та стипендій, фонд «За майбутнє дітей» у співпраці з дистанційною школою «Оптіма» успішно реалізував інші проєкти, спрямовані на забезпечення доступу до якісної освіти в умовах викликів теперішнього часу.

Протягом перших місяців воєнних дій ми забезпечили безоплатний доступ до освітньої платформи, що дозволило успішно завершити навчальний рік 100 000 дітей. Крім того, ми надали підтримку та організували роботу для 200 вчителів.

У листопаді 2022 року разом з освітніми стипендіями та грантами ми додатково надали безоплатний доступ до освітніх матеріалів учням 1-5 класів. Це було здійснено у відповідь на безпрецедентні атаки на енергетичну інфраструктуру України. Освітня платформа функціонує в режимі 24/7, що дозволило дітям навчатися за зручної для них нагоди. Цією можливістю скористалися 3332 дитини.

 

Актуальні ініціативи

Враховуючи успіх благодійних проєктів минулого року, ми продовжуємо інтенсивно працювати над ініціативами, спрямованими на забезпечення якісної освіти для найменш захищених категорій дітей.

 ●  Благодійна програма «Відновлення навчальних втрат». Надається доступ до вивчення 2 предметів протягом 3 місяців, щоб відновити навчальний процес навіть у період важких обставин.

 ●  Програма змішаного навчання в українських школах на базі дистанційної школи «Оптіма». Мета — покращити якість навчання дітей у регіонах, де існують труднощі: активні бойові дії, нестача педагогічних кадрів тощо.

 ●  Благодійна стипендіальна програма для дітей, батьки яких загинули на війні. Надання стипендій та освітніх грантів дітям, які втратили рідних внаслідок воєнних дій.

 ●  Благодійна стипендіальна програма для дітей з особливими освітніми потребами. Освітні гранти та стипендії для дітей з ООП з можливістю адаптації програми до конкретного учня для максимальної ефективності навчання.

Мрієте про якісну освіту для вашої дитини? Залиште заявку на отримання освітнього гранту або стипендії. Хочете підтримати українських школярів? Навіть найменша фінансова допомога важлива для реалізації наших ініціатив. Приєднуйтеся! Вистоїмо, впораємося й разом подбаємо про краще майбутнє для наших дітей!
 

Дата публікації:
19.07.2024
Кількість переглядів:
284
Рейтинг статті:
5 \ 5
Попередня стаття Наступна стаття

Наскільки була корисна ця стаття?
Не корисно
1
2
3
4
5
Дуже корисно
Не корисно
Дуже корисно
Інші новини
Прямуємо до міжнародних стандартів  управління!
Прямуємо до міжнародних стандартів управління!

Фонд «За майбутнє дітей» прямує до міжнародних стандартів управління!

Як навчались українські школярі в перші місяці після повномасштабного вторгнення
Як навчались українські школярі в перші місяці після повномасштабного вторгнення

Важкою була весна 2022 року для українських школярів. Після повномасштабного вторгнення мрії про мирне навчання почали віддалятися, а вчителі були змушені проводити уроки в надскладних умовах.