Освіта під час блекауту: фонд «За майбутнє дітей» та «Оптіма» забезпечили доступ для учнів 1-5 класів

Education During Blackout: Charitable Foundation "Children's Future" and "Optima" Provided Access for Students Grades 1-5

Минулого року в усій Україні спостерігалися масові відключення електроенергії. Але навіть у таких надскладних обставинах агресору не вдалося спинити освітній процес. В українських школярів була можливість отримати безоплатний доступ до навчання. Ми віримо, що освіта — це сила, яка дозволить нашим дітям зрости мужніми й готовими змінювати майбутнє країни.

Як все розпочиналось?

З листопада 2022 року відсутність світла змушувала дітей і батьків перейматися через навчання в надзвичайних умовах. Школи також зазнали серйозної шкоди: знищена інфраструктура, навчання в окупованих регіонах призупинено.

Благодійний фонд «За майбутнє дітей» спільно з дистанційною школою «Оптіма» взяли на себе відповідальність за майбутнє українських школярів. У цей надскладний час, коли освіта під загрозою, ми надавали безоплатний доступ до навчальних ресурсів для учнів 1-5 класів. Цією можливістю скористалися 3332 дитини.

У чому особливості проєкту?

Програма передбачала безоплатний доступ до високоякісних освітніх ресурсів для дітей з 1 до 5 класу. Матеріали розроблені з особливою увагою до педагогічних стандартів, враховувалися потреби молодших учнів. Платформа «Оптіми» має відкритий доступ цілодобово, що дозволило дітям продовжувати навчання в зручний для них час.

А головна перевага полягала в тому, що доступ до навчання був абсолютно безоплатний. Тому здобувати освіту міг кожен, незалежно від соціального статусу чи матеріальних можливостей. Ця ініціатива покликана забезпечити маленьким українцям можливість продовжувати навчатися й розвиватися навіть у найважчі часи.

Як усе було реалізовано?

Отримати безоплатний доступ до навчальних матеріалів на платформі «Оптіми» могли всі охочі. На сайті проєкту потрібно було залишити заявку, вказавши наступну інформацію:

● прізвище та ім'я учня;
● клас, який відвідує учень;
● бажану форму навчання;
● контактний телефон батьків або законних представників;
● електронну адресу для зв'язку.

Оскільки безоплатний доступ до навчання передбачався передусім для соціально незахищених дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, потрібно було також вказати категорію, до якої належить школяр. Наприклад, це могла бути інформація про те, що батьки учня проходять військову службу, загинули на війні, дитина евакуйована з місць бойових дій, має посттравматичні наслідки або інші вади здоров'я. Після розгляду заявок школярам було надано безоплатний доступ до навчання.

Як допомогти?

Ви можете долучитися до актуальних проєктів благодійного фонду «За майбутнє дітей» і допомогти нам надавати безоплатний доступ до навчання якомога більшій кількості школярів. Підтримати нас фінансово можна безпосередньо на сайті проєкту. Кожен ваш донат має велике значення, це спосіб забезпечити доступ до навчання тим, кому ця можливість найбільше потрібна.

Ваша фінансова підтримка сприятиме розширенню програми, щоб маленькі українці продовжували навчатися навіть за складних обставин. Разом ми покращимо рівень освіти в Україні, зробимо все можливе для кращого майбутнього!
 

Дата публікації:
12.04.2024
Кількість переглядів:
240
Попередня стаття Наступна стаття

Наскільки була корисна ця стаття?
Не корисно
1
2
3
4
5
Дуже корисно
Не корисно
Дуже корисно
Інші новини
Стипендіальна програма для навчання дітей найбільш вразливих категорій: досягнення та плани.
Стипендіальна програма для навчання дітей найбільш вразливих категорій: досягнення та плани.

Благодійний фонд «За майбутнє дітей» продовжує допомагати дітям, які постраждали від наслідків повномасштабної війни проти України. 

Завершено перший етап програми «Відновлення навчальних втрат»!
Завершено перший етап програми «Відновлення навчальних втрат»!

Благодійна програма «Відновлення навчальних втрат» розпочала роботу влітку 2023 року. Перший етап програми тривав з липня 2023 до квітня 2024 року.