Інноваційна модель гібридного навчання від фонду «За майбутнє дітей». Круглий стіл Всеукраїнської асоціації громад.

Інноваційна модель гібридного навчання від фонду «За майбутнє дітей». Круглий стіл Всеукраїнської асоціації громад.

12 жовтня 2023 року фонд «За майбутнє дітей» представив громадськості інноваційну модель гібридного навчання, яка може змінити формат здобуття освіти на сільських територіях України. Фонд разом зі Всеукраїнською асоціацією громад, під патронатом Програми USAID з аграрного й сільського розвитку (АГРО) та Міністерства освіти і науки України, зібрав понад 250 учасників, які обговорили важливі питання розвитку освіти в сільській місцевості.

Про що саме йшла мова на цьому заході? Гібридний (очно-дистанційний) формат освіти обіцяє розглядати й розв’язувати низку проблем, яких важко уникнути в сільських громадах.

  • Низька доступність якісної сучасної освіти для школярів.
  • Високі витрати на навчання одного учня.
  • Безробіття серед висококваліфікованих педагогічних кадрів.
  • Закриття школи як осередку культурного життя в селі.
  • Необхідність експлуатації транспортних засобів для навчання.

Програма очно-дистанційного навчання передбачає обладнання звичайних сільських шкіл спеціальними класами, обладнаними доступом до інтернету та сучасними технологічними пристроями. Учні можуть навчатися в цих класах або використовувати дистанційну форму навчання за власним вибором. Учителі (тьютори) забезпечують організацію навчання, підтримують студентів у засвоєнні матеріалу, контролюють його якість і спілкуються з батьками.

Мета цієї програми – надати доступ до якісної середньої освіти в усіх куточках України. У невеликих сільських школах це дозволить забезпечити сучасну якісну освіту, індивідуальний темп навчання, соціалізацію в невеликих групах, гнучкість організації навчального процесу та можливість навчатися навіть під час важких обставин.

Окрім того, на презентації було оголошено, що фонд уже надає тестовий безоплатний доступ до програми очно-дистанційного навчання, а надалі планує спільно зі Всеукраїнською асоціацією громад розробити стійку програму очно-дистанційного навчання та залучити до неї громади та школи України. Разом ми можемо змінити майбутнє освіти та розвитку наших дітей у сільських громадах!

Дата публікації:
10.11.2023
Кількість переглядів:
378
Попередня стаття Наступна стаття

Наскільки була корисна ця стаття?
Не корисно
1
2
3
4
5
Дуже корисно
Не корисно
Дуже корисно
Інші новини
Безоплатний доступ для учнів 1-11 класів до 2 предметів на 3 місяці!
Безоплатний доступ для учнів 1-11 класів до 2 предметів на 3 місяці!

Нова благодійна програма від фонду «За майбутнє дітей». Безоплатний доступ до освітніх матеріалів першої та найбільшої дистанційної школи України «Оптіма».

Створено спостережну раду: підвищуємо ефективність і прозорість роботи благодійного фонду
Створено спостережну раду: підвищуємо ефективність і прозорість роботи благодійного фонду

Благодійний фонд «За майбутнє дітей» оголошує про створення спостережної ради.